BAHÇE YILI ÖNEM TAŞIR!

Bahçecilik faaliyetleriniz için doğru tarih ne zaman!

Zaman zaman çiçek açması için hangi bitkiyi ne zaman ekmeliyim? Çimlerim hangi aylarda özel bir bakım gerektirir? Kış mevsiminde bahçenin neye ihtiyacı vardır?

Ocak: özellikle kar, don ve buzla enlemlerde yaşayanlar, doğa için risk taşıyanlar için kışın sakıncalarıdır.

Şubat:Hala soğuk ve nemli olmasına rağmen, Şubat ayı güneşli günleri ve çiçek açmaya başlayan çiçekleri de saklı tutar. En hassas bitkileri hava kabarcıklı veya özel çarşaflarla koruyarak kış korumalarını kontrol eder ve düzeltir.

Mart : yeni bahçe mevsiminin başlangıcını işaretler ve yeni projeler yapmak ve bitki satın almak için en iyi zamandır.

Nisan :Krizantemleri ve Spirea, Japon Prunus ve Forsythia gibi erken çiçek açan çalıları kesin. Narenciye meyvelerini budamak ve Lauroceraso, Ligustro ve Biancospino gibi hızlı büyüyen çitleri ilk kesimden yapın.

Mayıs:Kesme, gübreleme ve sulama. Yeni halıların ekiminde ideal aylardan biridir, gerekirse yabancı otlara karşı ilk tedaviler yapılır (seçici herbisitler, çimler için mantar ilacı).

Haziran:Zaten çiçek açan bitkileri ayıklayın ve saklayın, yabani otları yok etmek için çiçek yataklarını çapalayın, su buharlaşmasını azaltmak ve yabani ot gelişimini azaltmak için ağaçların ve çalılıkların altındaki dökülen yaprakları toprağa malçlayın.

Temmuz

Çimen: Günün en serin saatlerinde bol miktarda su, gübreleme ve iyileştirici tedavileri askıya alır, kimyasal moleküller 20-22 ° C’nin üzerindeki sıcaklıklarla termo-duyarlıdır, ayrıca çimlerin yanma riski vardır.

Ağustos

Yaprak dökmeyen sürüngenleri (hanımeli, sarmaşık, yasemin vb.) Kesin. Çiçeklendikten sonra, çiçeklenmeyan tırmanma güllerini budama. Solmuş dalları çıkarmak ve yaprakları gençleştirmek için ağaçlar ve fundaçık çalılarını budama.

Eylül

Eylül yazdan sonbahara geçişi gösterir. Meyve ve sebze toplama zamanı geldi. Yabani otları çıkarmak ve solmuş yaz çiçeklerini kesmek hala gereklidir ve çitleri düzeltmeye başlamak için doğru zamandır.

Ekim

Kahverengi lekelerin oluşmasını önlemek için kurumuş yaprakları çimden çıkarın. Çimenlerin üzerinde kalırlarsa çimleri boğma riski vardır.

Kasım

Yıl sonuna yaklaşıyoruz ve bitkilerin çoğu vejetatif dinlenme durumunda. Yaprak döken bitkileri, çalıları ve çitleri budayabilirsiniz.

Aralık

Toprağın donmadığı yerlerde, bahar tarlaları için toprağı hazırlayın. Henüz yapmadıysanız, en hassas bitkileri ilk dona maruz kalmadan korumak için gerekli barınakları hazırlamak için acele edin.

Coskunmotor.com.tr

Bir cevap yazın